Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

velos...

Το prasinovelos συνέπεσε να δημιουργηθεί τις μέρες του απόηχου της πορείας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, πορεία με κάτι ψιλό-επεισόδια στο Σύνταγμα, όπου τελείως συμπτωματικά φωτογραφήθηκε κάποιος να σημαδεύει με τόξο τη Βουλή.
Αναφέροντας το παραπάνω συμβάν για τον προκλητικό συμβολισμό του και μόνο, το γκρουπ αλλά και το μπλογκ δημιουργήθηκαν για να ικανοποιθεί η ανάγκη έκφρασης κάποιον ανθρώπων. Ανθρώπων που αντιλαμβάνονται την Πολιτική Οικολογία και πέρα από τον Περιβαλλοντικό της Πυλώνα, χωρίς μ' αυτό να μειώνουν τη σημασία του.
- Που θεωρούν δεδομένη την Ισονομία, πέρα των άλλων, και υπό το πρίσμα της αντιλαμβάνονται και την πολιτική. ΠΧ, η Βουλευτική Ασυλία δεν είναι αποδεκτή, πολλώ δε μάλλον η κατάχρηση που της γίνεται από τους πολιτικάντηδες που ζητούν τη ψήφο μας κάθε λίγο και λιγάκι.
- Που θέλουν και απαιτούν μια διαρκή ενημέρωση από τους Αντιπροσώπους τους, ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να γνωρίζουν ότι είναι σε διαρκή έλεγχο, και δεν αρκεί ο προεκλογικός μήνας για την τετραετία τους, πλέον.
- Που αντιλαμβάνονται το Φαύλο κύκλο του ανεξέλεγκτου δανεισμού στον οποίο οδηγήθηκε συστηματικά τις τελευταίες δεκαετίες η Χώρα, και διεκδικούν την αναγνώριση μέρους της ευθύνης και από τους δανείζοντες, που γνώριζαν καλά τι έκαναν. “Δεν πληρώνω αν δεν γνωρίζω”, που λέει κι ο Λαπαβίτσας.
- Που δεν πιστεύουν ότι το κόστος της μεταστροφής της παραγωγής σε eco-friendly πρέπει να το πληρώσουν οι τελικοί καταναλωτές, όπως λέει κι ο Παπα-Γιάννης, κάπου στο 43:00 του συγκεκριμένου βίντεο.
- Που μας αρέσει να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, τελικά. Ακόμα κι όταν γνωρίζουμε πως ακούγεται Politically Incorrect.
Άνθρωποι που θα θέλανε η Κυβέρνησή τους, να αρνιότανε να πληρώσει υποβρύχια που γέρνουν μονόπαντα, σαν τα παλιά κουτσαβάκια. Να του δώσουμε κι ένα μπεγλέρι, να περιπολεί το Αιγαίο ο Παπανικολής, ο μάγκας του Αιγαίου, κάτι σαν τον μουσκεμένο “Γίγα της Κυψέλης”....
Θα θέλαμε να τους δούμε να διεκδικούν αποζημιώσεις από τη SIEMENS που λαδώνοντας ξεφορτώθηκε παρωχημένη τεχνολογία στο Ελληνικό Δημόσιο. Και φυσικά, τους “λαδωμένους” να πληρώνουν κάποιο τίμημα, έστω και Πολιτικό μόνο. Μια διαγραφή, ρε αδερφέ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.